Tuesday, December 14, 2010

Salam sejahtera
Terimakasih kerana telah mendaftar di website saya dan menyertai Vemma sebagai Free Members. Saya hendak ucapkan tahniah pada anda, sebab sudah mulakan langkah pertama dengan mendaftar percuma di website saya. Langkah seterusnya mungkin merubah hidup anda ...
Lihatlah antara wajah-wajah gembira ahli Vemma yang berjaya di event event Vemma . Mereka semua bermula dengan langkah pertama seperti anda.
vft1
Vemma Fast Start and Recognition Day in November 2010

Vemma Malaysia ke World Vemma Convention di Las Vegas pada Jan 2010 dan Tour di USA

VFT dan Recognition Day di International Hotel, Kuala Lumpur pada 20/2/2010
Ramainya ahli Vemma Malaysia, Jom join kami...


Saya tahu, ada di antara anda yang tertanya tanya, bisnes apakah ini? Kenapa saya belum buat apa-apa pun, tiba2 dah ada email mengatakan ramai orang sudah join di bawah rangkaian saya? Betul ke ni? Macam mana saya boleh dapat bonus? Dan banyak lagi persoalan persoalan yang bermain di kepala anda bukan?
Saya juga seperti anda dahulu. Jadi , untuk memastikan ianya benar, saya join bisnes ni dan ternyata, apa yang di nyatakan memang benar belaka. Tiada penipuan dan tiada istilah SCAM dalam vemma!

BISNES APA NI?
Vemma ialah MLM (Multi Level Marketing) tetapi kita boleh buat secara online sahaja sebab ianya di bantu oleh system autoresponder yang hebat i.e vemmabuilder system yang akan membuat 80% dari kerja kita. Kalau anda nak tambah lagi secara offline, bisnes anda akan lebih POWER lagi...
Vemma bergerak 2 kaki aje. Berbanding dengan bisnes yang lain yang mempunyai banyak kaki untuk di jaga . Bila anda register percuma aje, kaki pertama sudah di bentuk. Upline dan group akan bantu anda bina kaki ni. Kita akan turunkan orang kat kaki u tu, pasal tu la, u dapat email hari2 bagi tau ada orang join line you. Mana ada bisnes belum mula tapi dah ada orang join. Vemma aje yang ada konsep macam ni. Jadi amat mudah, kita sebenarnya hanya perlu jaga 1 kaki aje. Satu kaki lagi saya bantu. Bonus yang menanti memang banyak...setiap minggu nanti kita dapat bonus kalau kita usaha. Kalau dok diam aje..tak boleh tau..sbb ini bukan skim cepat kaya. Tapi tak mustahil boleh jadi kaya jika anda berusaha...alahai dari rumah aje...tak yah keluar rumah pun boleh...
Ianya pun bukan skim piramid. Dengan vemma, anda boleh berpendapatan lebih tinggi dari upline jika anda sungguh2. Ada yang sudah mampu berpendapatan 4 digit seminggu dan sebulan dah 5 digit dan kadang-kadang. Seminggu pendapatan saya sama dengan sebulan gaji saya bekerja. Dengan vemma, tidak mustahil pangkat kita lebih tinggi dari orang yang register dahulu dari kita. Hebat kan vemma!

ADA PRODUK KE?
Setiap bisnes ada produk atau servis, jadi produk kita pula ialah Vemma Mangosteen Plus, supplement dlm bentuk cecair dari campuran manggis (utama), kiwi, strawberry dan green tea yang menjadikan ianya supplement yang lengkap. Kalau dah ambil vemma, tak perlu lagi ambil supplement yang lain dah. Lihat testimoni testimoni di link iniwww.youtube.com/vemmamalaysia. Ada sijil halal, ada lesen AJL dan ada office sendiri lagi. Vemma adalah syarikat antarabangsa dan sudah ada cawangan di lebih 52 buah negara termasuk malaysia. Di Malaysia, baru 2 thn, jadi peluang kita amat cerah. Pengguna internet di Malaysia aje ada 15 juta orang...tak masuk lagi oversea market.
Satu fakta yg amat sukar dipercayai tentang Jus Vemma adalah dengan hanya minum 2 oz sehari kandungan nutrisi adalah sama dengan 4 beg buah dan sayuran. Saya sendiri tak sanggup nak makan semua sayur & buah sebanyak itu tiap hari, anda sanggup ke? meh tengok video ni :
  

SAYA KENA JUAL BARANG KE?
Tak payah jual barang pun. Semenjak saya join, saya tidak pernah menjual walaupun sebotol. Saya guna sendiri untuk kesihatan sendiri. Yalah..kesihatan tu kan penting, kalau banyak duit pun tak guna kalau tak sihat kan? Mencegah lebih baik dari merawat. Sambil tu, kita boleh buat bisnes.

SAYA KENA CARI ORANG KE?
Tak perlu. Ini adalah satu satunya bisnes yang kita tak perlu cari orang tau. Tapi orang akan cari kita. Itu yang best tu... yang buat saya kekal hingga kini.

JADI, KALAU TIDAK MENJUAL, TIDAK MENCARI ORANG, APA YANG SAYA PERLU BUAT UNTUK DAPAT BONUS?
Pertama, anda perlu upgrade keahlian anda. Sila rujuk www.maklumatvemma.com/upgrade untuk langkah2 bergambar.
Selepas berjaya, anda akan dapat ID permanent yang baru. Saya akan ajar anda untuk membina laman web baru menggunakan ID baru berkenaan.
Selepas laman web baru siap, apa yang kita perlu buat, hanyalah promote URL web kita tu secara online atau offline. Selepas menjadi ahli, saya akan tunjuk langkah2nya.

BAGAIMANA BONUS MASUK DALAM AKAUN SAYA. DALAM BORANG UPGRED TU TAK MINTA NO AKAUN SAYA PUN.
Selepas berjaya menjadi paid member, anda akan dapat ID baru dimana anda boleh masuk ke satu lagi laman web untuk membolehkan anda merekodkan no akaun bank yang anda pilih. No akaun bank tu tidak semestinya sama dengan no akaun ketika hendak upgred menjadi member.
Pihak vemma akan menghantar email apabila anda layak mendpt bonus. Bonus adalah dari RM15-20 hingga RM95,000 seminggu.

SAYA TAK PANDAI INTERNET, BOLEH KE SAYA BUAT?
Sesiapa pun boleh berjaya jika mereka hendak berjaya. Ramai juga orang di Vemma tak ada pengetahuan IT, tapi masih boleh berjaya. Contohnya diri saya sendiri. Ini bisnes kita, kita lah bos, kita lah pekerja. So yang menentukan kejayaan kita adalah diri kita sendiri. Jika saya boleh, anda pun boleh kan.
Ini contoh member vemma yang telah berjaya. Beliau berumur lebih 50 tahun! Nak berjaya..tidak mengenal usia..asalkan ada kemahuan, pasti ada jalan kan??? Jangan beri banyak alasan jika hendak berjaya...


ADA KELAS TAK, PERSONAL COACHING?
Vemma malaysia mmg ada buat kelas formal di Jaya One Petaling Jaya Kelas ni terbuka untuk semua. NVC sendiri ada buat bengkel khas hanya untuk ahlinya sahaja. Jadi jemputlah datang, janganlah segan untuk menuntut ilmu yang mungkin akan merubah hidup kita. Cek email anda selalu untuk mengetahui update terkini tentang NVC dan Vemma Malaysia.
Tengok link ini untuk tahu tempat dan peta ke Vemma Malaysia di PJ.

KELANG VALLEY: PETALING JAYA
Masa: Setiap selasa 8.30 mlm
Masuk: Percuma
Siapa yang patut datang: Semua yang hendak berjaya

TEMPAT TEMPAT LAIN:

JOHOR BAHRU
Setiap Ahad minggu 1 & 3
Waktu : 11am-2pm
PIC: Albert Chia
Venue: Smart Autocenter, Larkin

PULAU PINANG
Setiap malam ahad minggu 1&3
Waktu: 8.30mlm-10.00pm
Venue: Safira Hotel, Seberang Jaya

SUNGAI PETANI
Sabtu Malam Ahad minggu 2 & 4
Waktu: 8.30pm - 10.00pm
Venue :Cinta Rasa Sayang Resort

INDONESIA
PT Vemma Indonesia
Menara BCA 50th Fl
Grand Indonesia
Jl M.H Thamrin No 1
Jakarta 10310, Indonesia
Orang Untuk di hubungi: Mr Gunawan Lukito , Country Manager
Email: lukito@vemmaasia.com
Tel: +62 816 926 156
Untuk kawan kawan di Indonesia, boleh hubungi terus Gunawan untuk membantu anda.

Antara aktiviti training dan personal coaching untuk member Vemma:
HQ-Petaling Jaya

Road Tour di Kota Kinabalu
Personal coaching

SAYA TIADA KAD KREDIT LA, HABIS MACAM MANA?
Semua jenis kad kredit boleh guna. Jika tiada kad kredit, kad debit pun boleh guna. Tapi kad debit yang berkenaan sahaja boleh digunakan;

MALAYSIA

1. Kad Debit Visa Maybank
Jika anda masih memegang kad ATM warna hitam kuning, anda boleh menukarnya di mana mana cawangan Maybank dengan bayaran RM10.
Selepas tu anda aktifkan kad debit itu di Maybank2u.com seperti di link ini www.maklumatvemma.com/maybank

2. Kad Debit Eon Bank
Membuka akaun simpanan di Eon Bank
Kad ini paling popular di kalangan ahli vemma. Ini adalah disebabkan yang berikut :
a. Proses buka akaun simpanan cepat dan buku simpanan dan kad debit siap on the spot.
b. Syarat untuk membuka akaun adalah mudah dgn min deposit sebyk RM30 sahaja. (Tapi untuk tujuan vemma, buka akaun dgn jumlah pakej yang dipilih setelah di campur kos vemmabuilder (USD19.95 = RM75)
c. Kad anda akan aktif secara online di internet dalam tempoh 16 jam kad dikeluarkan. Tapi untuk tujuan pengeluaran atau deposit di ATM, sudah boleh digunakan. Jadi, jika anda hendak upgred keahlian, hanya bule upgred keesokkan hari nya sahaja selepas kad dikeluarkan.

3. Kad Debit Alrajhi
Buka akaun simpanan di Bank Alrajhi dengan jumlah ikut pakej yang dipilih + Kos vemmabuilder (RM75) + kos buka akaun (lebih kurang RM20-30)
Mohon sekali untuk kad debit Al-Rajhi dan Akaun perbankan internet Al Rajhi .
Akaun simpanan dan kad debit anda akan siap on the spot.
Min baki akaun RM10

4. Kad Debit Public Bank
Paling tidak popular. Sebab process membuka akaun dan kad siap mengambil masa hampir 1 bulan.
Min baki akaun RM25

5. Kad Debit Ambank - Next G
Boleh di beli dari 7 eleven dgn harga RM25 atau beli terus di kaunter bank dan aktifkan. Setengah cawangan, kad boleh aktif secara online pada hari yang sama tetapi jika di cawangan kecil, ia mungkin mengambil masa sehingga 2 minggu untuk siap.

6. KAD TUNE MONEY
Boleh apply online. Amat sesuai untuk mereka yang tinggal di pendalaman.Mengambil masa beberapa hari untuk duit yang dimasukkan boleh digunakan.
Sila log in www.tunemoney.com untuk dptkan maklumat terkini.

INDONESIA

Hanya credit card sahaja boleh di gunakan untuk upgred keahlian anda. Semua bank di Indonesia yang mengeluarkan kad kredit boleh di gunakan.
Mengikut sumber Vemma Indonesia, buat masa ini ada banyak bank bank di Indonesia yang menawarkan permohonan yang mudah dan kelulusan yang cepat untuk permohonan kredit kad.
Anda boleh juga memohon kredit kad Carrefour Visa (oleh BCA Bank), Hypermart Visa (oleh Bank Mandiri) atau Giant Visa dan Hero Supermarket Visa (oleh Citibank). Kesemua bank ini selalu membuat promosi di kaunter kaunter dekat dengan juruwang di hypermarket berkenaan.
Ketika ini juga, pihak bank CIMB Niaga di Indonesia menawarkan pakej buka akaun simpanan dan kredit kad dimana kelulusan hanya dalam masa 2 hari sahaja. Minimum untuk buka akaun simpanan ialah RP 3.300.000 dan credit card limit ialah RP3,000,000
Untuk membayar harga produk, anda juga boleh menggunakan kaedah bank transfer, internet banking, mobile banking dan ATM dari mana-mana bank dan buat bayaran terus ke akaun vemma indonesia di Bank Central Asia, a/c. No. 428 136 6089 .
Sekiranya anda datang ke Vemma office di Indonesia, anda boleh juga membuat bayaran tunai terus di kaunter, swipe kad kredit anda di EDC machine di Vemma office.

Untuk maklumat terkini, sila hubungi:

Lukito.
Country Manager.
PT. Vemma Indonesia.
Menara BCA 50th. Fl.
Grand Indonesia.
Jl. MH. Thamrin no. 1
Jakarta 10310 Indonesia.
Phone : +62 21 2358 4718 begin_of_the_skype_highlighting              +62 21 2358 4718      end_of_the_skype_highlighting
Fax : +62 21 2358 4401


PAKEJ MANA TERBAIK?
Sila rujuk www.maklumatvemma.com/pakej untuk tahu senarai pakej.
Pakej paling laris dan terbaik ialah ULTIMATE. Mahal ke? Tak mahal pun. Kenapa saya kata macam tu?
-Anda layak kepada 10 jenis bonus dan bonus mingguan anda boleh mencecah USD25,000 dan kalau anda dah cecah max ni, anda boleh dpt akaun free lagi. jadi hampir tiada limit pendapatan. Tak percaya ke....kat dunia ni dah ramai dah vemma member yang menjadi jutawan. Contoh paling dekat ialah upline saya salehin (baru 2 tahun) dan upline saya Mat Morrow (2 thn lebih aje). Si salehin tu, setiap minggu tak kurang RM20ribu tau...dan Mat Morrow pulak, bangun je tidur ...dah dpt USD3-5K untuk beberapa jam. Macam tak percaya...tapi memang benar..saya sendiri dah lihat income mereka.
- Bonus kita di bayar tetap pada kadar 3.8 . Kita joined guna rate semasa yang lebih rendah, tapi bonus di byr tinggi tu..
-Kita dapat bekalan supplement yang cukup untuk keluarga. Kesihatan tu penting...byk duit dan simpan aje tapi kesihatan tak di jaga tak guna juga. Mencegah lebih baik. Sebb kalau dah sakit...belanja nyer nanti bukan sedikit..beribu ribu...
- Tempoh aktif yang lebih lama iaitu 6 bulan. tempoh itu cukup untuk membina network yang kuat dan membuat keuntungan yang banyak.
Walau bagaimana pun, keputusan untuk memilih pakej mana tetap di tangan anda. Ini hanya pandangan saya berdasarkan pengalaman saya bersama leader leader yang sudah berjaya di vemma. Buat keputusan yang tepat untuk masa depan anda!

SAYA BERMINAT UNTUK AMBIL ULTIMATE, TAPI ADA MASALAH SIKIT LA...MODAL TAK CUKUP..MACAM MANA?
Ceritakan pada saya...saya boleh bantu anda. Saya juga ingin anda berjaya. Ada banyak cara. Jangan jadikan ianya satu masalah...anggaplah ini salah satu cabaran untuk berjaya.

BOLEH TAK SAYA JOIN DGN PAKEJ KECIL DULU, LEPAS TU TUKAR KE PAKEJ ULTIMATE
Boleh. Yang paling penting, anda kena lock kedudukan anda segera supaya semua downline yang saya turunkan kekal di bawah anda.

APA JADI JIKA SAYA LAMBAT JOIN?
Anda akan rugi ramai downline yang saya dah berikan. Cut off time setiap Jumaat. Jika ada di antara downline yang saya turunkan itu adalah leader dan networknya besar..anda akan rugi la..sbb tak dpt bonus dari group mereka. Lebih lambat anda join...lebih rugi sbb akan banyak kehilangan downline yang berpotensi.
Walaubagaimana pun, anda ada tempoh 3 bulan untuk jadi ahli. Cuma..ramai orang anda akan terlepas....Jadi upgred segera.!


'Tiada manusia yang gagal dalam kehidupan melainkan dia memilih gagal...dan kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk MENCUBA"

RAMAI YANG SUDAH MENJANA 5 ANGKA SEBULAN
Hubungi saya terus jika anda serius untuk berjaya.
Salam sejahtera
Terimakasih kerana telah mendaftar di website saya dan menyertai Vemma sebagai Free Members. Saya hendak ucapkan tahniah pada anda, sebab sudah mulakan langkah pertama dengan mendaftar percuma di website saya. Langkah seterusnya mungkin merubah hidup anda ...
Lihatlah antara wajah-wajah gembira ahli Vemma yang berjaya di event event Vemma . Mereka semua bermula dengan langkah pertama seperti anda.
vft1
Vemma Fast Start and Recognition Day in November 2010

Vemma Malaysia ke World Vemma Convention di Las Vegas pada Jan 2010 dan Tour di USA

VFT dan Recognition Day di International Hotel, Kuala Lumpur pada 20/2/2010
Ramainya ahli Vemma Malaysia, Jom join kami...


Saya tahu, ada di antara anda yang tertanya tanya, bisnes apakah ini? Kenapa saya belum buat apa-apa pun, tiba2 dah ada email mengatakan ramai orang sudah join di bawah rangkaian saya? Betul ke ni? Macam mana saya boleh dapat bonus? Dan banyak lagi persoalan persoalan yang bermain di kepala anda bukan?
Saya juga seperti anda dahulu. Jadi , untuk memastikan ianya benar, saya join bisnes ni dan ternyata, apa yang di nyatakan memang benar belaka. Tiada penipuan dan tiada istilah SCAM dalam vemma!

BISNES APA NI?
Vemma ialah MLM (Multi Level Marketing) tetapi kita boleh buat secara online sahaja sebab ianya di bantu oleh system autoresponder yang hebat i.e vemmabuilder system yang akan membuat 80% dari kerja kita. Kalau anda nak tambah lagi secara offline, bisnes anda akan lebih POWER lagi...
Vemma bergerak 2 kaki aje. Berbanding dengan bisnes yang lain yang mempunyai banyak kaki untuk di jaga . Bila anda register percuma aje, kaki pertama sudah di bentuk. Upline dan group akan bantu anda bina kaki ni. Kita akan turunkan orang kat kaki u tu, pasal tu la, u dapat email hari2 bagi tau ada orang join line you. Mana ada bisnes belum mula tapi dah ada orang join. Vemma aje yang ada konsep macam ni. Jadi amat mudah, kita sebenarnya hanya perlu jaga 1 kaki aje. Satu kaki lagi saya bantu. Bonus yang menanti memang banyak...setiap minggu nanti kita dapat bonus kalau kita usaha. Kalau dok diam aje..tak boleh tau..sbb ini bukan skim cepat kaya. Tapi tak mustahil boleh jadi kaya jika anda berusaha...alahai dari rumah aje...tak yah keluar rumah pun boleh...
Ianya pun bukan skim piramid. Dengan vemma, anda boleh berpendapatan lebih tinggi dari upline jika anda sungguh2. Ada yang sudah mampu berpendapatan 4 digit seminggu dan sebulan dah 5 digit dan kadang-kadang. Seminggu pendapatan saya sama dengan sebulan gaji saya bekerja. Dengan vemma, tidak mustahil pangkat kita lebih tinggi dari orang yang register dahulu dari kita. Hebat kan vemma!

ADA PRODUK KE?
Setiap bisnes ada produk atau servis, jadi produk kita pula ialah Vemma Mangosteen Plus, supplement dlm bentuk cecair dari campuran manggis (utama), kiwi, strawberry dan green tea yang menjadikan ianya supplement yang lengkap. Kalau dah ambil vemma, tak perlu lagi ambil supplement yang lain dah. Lihat testimoni testimoni di link iniwww.youtube.com/vemmamalaysia. Ada sijil halal, ada lesen AJL dan ada office sendiri lagi. Vemma adalah syarikat antarabangsa dan sudah ada cawangan di lebih 52 buah negara termasuk malaysia. Di Malaysia, baru 2 thn, jadi peluang kita amat cerah. Pengguna internet di Malaysia aje ada 15 juta orang...tak masuk lagi oversea market.
Satu fakta yg amat sukar dipercayai tentang Jus Vemma adalah dengan hanya minum 2 oz sehari kandungan nutrisi adalah sama dengan 4 beg buah dan sayuran. Saya sendiri tak sanggup nak makan semua sayur & buah sebanyak itu tiap hari, anda sanggup ke? meh tengok video ni :
  

SAYA KENA JUAL BARANG KE?
Tak payah jual barang pun. Semenjak saya join, saya tidak pernah menjual walaupun sebotol. Saya guna sendiri untuk kesihatan sendiri. Yalah..kesihatan tu kan penting, kalau banyak duit pun tak guna kalau tak sihat kan? Mencegah lebih baik dari merawat. Sambil tu, kita boleh buat bisnes.

SAYA KENA CARI ORANG KE?
Tak perlu. Ini adalah satu satunya bisnes yang kita tak perlu cari orang tau. Tapi orang akan cari kita. Itu yang best tu... yang buat saya kekal hingga kini.

JADI, KALAU TIDAK MENJUAL, TIDAK MENCARI ORANG, APA YANG SAYA PERLU BUAT UNTUK DAPAT BONUS?
Pertama, anda perlu upgrade keahlian anda. Sila rujuk www.maklumatvemma.com/upgrade untuk langkah2 bergambar.
Selepas berjaya, anda akan dapat ID permanent yang baru. Saya akan ajar anda untuk membina laman web baru menggunakan ID baru berkenaan.
Selepas laman web baru siap, apa yang kita perlu buat, hanyalah promote URL web kita tu secara online atau offline. Selepas menjadi ahli, saya akan tunjuk langkah2nya.

BAGAIMANA BONUS MASUK DALAM AKAUN SAYA. DALAM BORANG UPGRED TU TAK MINTA NO AKAUN SAYA PUN.
Selepas berjaya menjadi paid member, anda akan dapat ID baru dimana anda boleh masuk ke satu lagi laman web untuk membolehkan anda merekodkan no akaun bank yang anda pilih. No akaun bank tu tidak semestinya sama dengan no akaun ketika hendak upgred menjadi member.
Pihak vemma akan menghantar email apabila anda layak mendpt bonus. Bonus adalah dari RM15-20 hingga RM95,000 seminggu.

SAYA TAK PANDAI INTERNET, BOLEH KE SAYA BUAT?
Sesiapa pun boleh berjaya jika mereka hendak berjaya. Ramai juga orang di Vemma tak ada pengetahuan IT, tapi masih boleh berjaya. Contohnya diri saya sendiri. Ini bisnes kita, kita lah bos, kita lah pekerja. So yang menentukan kejayaan kita adalah diri kita sendiri. Jika saya boleh, anda pun boleh kan.
Ini contoh member vemma yang telah berjaya. Beliau berumur lebih 50 tahun! Nak berjaya..tidak mengenal usia..asalkan ada kemahuan, pasti ada jalan kan??? Jangan beri banyak alasan jika hendak berjaya...


ADA KELAS TAK, PERSONAL COACHING?
Vemma malaysia mmg ada buat kelas formal di Jaya One Petaling Jaya Kelas ni terbuka untuk semua. NVC sendiri ada buat bengkel khas hanya untuk ahlinya sahaja. Jadi jemputlah datang, janganlah segan untuk menuntut ilmu yang mungkin akan merubah hidup kita. Cek email anda selalu untuk mengetahui update terkini tentang NVC dan Vemma Malaysia.
Tengok link ini untuk tahu tempat dan peta ke Vemma Malaysia di PJ.

KELANG VALLEY: PETALING JAYA
Masa: Setiap selasa 8.30 mlm
Masuk: Percuma
Siapa yang patut datang: Semua yang hendak berjaya

TEMPAT TEMPAT LAIN:

JOHOR BAHRU
Setiap Ahad minggu 1 & 3
Waktu : 11am-2pm
PIC: Albert Chia
Venue: Smart Autocenter, Larkin

PULAU PINANG
Setiap malam ahad minggu 1&3
Waktu: 8.30mlm-10.00pm
Venue: Safira Hotel, Seberang Jaya

SUNGAI PETANI
Sabtu Malam Ahad minggu 2 & 4
Waktu: 8.30pm - 10.00pm
Venue :Cinta Rasa Sayang Resort

INDONESIA
PT Vemma Indonesia
Menara BCA 50th Fl
Grand Indonesia
Jl M.H Thamrin No 1
Jakarta 10310, Indonesia
Orang Untuk di hubungi: Mr Gunawan Lukito , Country Manager
Email: lukito@vemmaasia.com
Tel: +62 816 926 156
Untuk kawan kawan di Indonesia, boleh hubungi terus Gunawan untuk membantu anda.

Antara aktiviti training dan personal coaching untuk member Vemma:
HQ-Petaling Jaya

Road Tour di Kota Kinabalu
Personal coaching

SAYA TIADA KAD KREDIT LA, HABIS MACAM MANA?
Semua jenis kad kredit boleh guna. Jika tiada kad kredit, kad debit pun boleh guna. Tapi kad debit yang berkenaan sahaja boleh digunakan;

MALAYSIA

1. Kad Debit Visa Maybank
Jika anda masih memegang kad ATM warna hitam kuning, anda boleh menukarnya di mana mana cawangan Maybank dengan bayaran RM10.
Selepas tu anda aktifkan kad debit itu di Maybank2u.com seperti di link ini www.maklumatvemma.com/maybank

2. Kad Debit Eon Bank
Membuka akaun simpanan di Eon Bank
Kad ini paling popular di kalangan ahli vemma. Ini adalah disebabkan yang berikut :
a. Proses buka akaun simpanan cepat dan buku simpanan dan kad debit siap on the spot.
b. Syarat untuk membuka akaun adalah mudah dgn min deposit sebyk RM30 sahaja. (Tapi untuk tujuan vemma, buka akaun dgn jumlah pakej yang dipilih setelah di campur kos vemmabuilder (USD19.95 = RM75)
c. Kad anda akan aktif secara online di internet dalam tempoh 16 jam kad dikeluarkan. Tapi untuk tujuan pengeluaran atau deposit di ATM, sudah boleh digunakan. Jadi, jika anda hendak upgred keahlian, hanya bule upgred keesokkan hari nya sahaja selepas kad dikeluarkan.

3. Kad Debit Alrajhi
Buka akaun simpanan di Bank Alrajhi dengan jumlah ikut pakej yang dipilih + Kos vemmabuilder (RM75) + kos buka akaun (lebih kurang RM20-30)
Mohon sekali untuk kad debit Al-Rajhi dan Akaun perbankan internet Al Rajhi .
Akaun simpanan dan kad debit anda akan siap on the spot.
Min baki akaun RM10

4. Kad Debit Public Bank
Paling tidak popular. Sebab process membuka akaun dan kad siap mengambil masa hampir 1 bulan.
Min baki akaun RM25

5. Kad Debit Ambank - Next G
Boleh di beli dari 7 eleven dgn harga RM25 atau beli terus di kaunter bank dan aktifkan. Setengah cawangan, kad boleh aktif secara online pada hari yang sama tetapi jika di cawangan kecil, ia mungkin mengambil masa sehingga 2 minggu untuk siap.

6. KAD TUNE MONEY
Boleh apply online. Amat sesuai untuk mereka yang tinggal di pendalaman.Mengambil masa beberapa hari untuk duit yang dimasukkan boleh digunakan.
Sila log in www.tunemoney.com untuk dptkan maklumat terkini.

INDONESIA

Hanya credit card sahaja boleh di gunakan untuk upgred keahlian anda. Semua bank di Indonesia yang mengeluarkan kad kredit boleh di gunakan.
Mengikut sumber Vemma Indonesia, buat masa ini ada banyak bank bank di Indonesia yang menawarkan permohonan yang mudah dan kelulusan yang cepat untuk permohonan kredit kad.
Anda boleh juga memohon kredit kad Carrefour Visa (oleh BCA Bank), Hypermart Visa (oleh Bank Mandiri) atau Giant Visa dan Hero Supermarket Visa (oleh Citibank). Kesemua bank ini selalu membuat promosi di kaunter kaunter dekat dengan juruwang di hypermarket berkenaan.
Ketika ini juga, pihak bank CIMB Niaga di Indonesia menawarkan pakej buka akaun simpanan dan kredit kad dimana kelulusan hanya dalam masa 2 hari sahaja. Minimum untuk buka akaun simpanan ialah RP 3.300.000 dan credit card limit ialah RP3,000,000
Untuk membayar harga produk, anda juga boleh menggunakan kaedah bank transfer, internet banking, mobile banking dan ATM dari mana-mana bank dan buat bayaran terus ke akaun vemma indonesia di Bank Central Asia, a/c. No. 428 136 6089 .
Sekiranya anda datang ke Vemma office di Indonesia, anda boleh juga membuat bayaran tunai terus di kaunter, swipe kad kredit anda di EDC machine di Vemma office.

Untuk maklumat terkini, sila hubungi:

Lukito.
Country Manager.
PT. Vemma Indonesia.
Menara BCA 50th. Fl.
Grand Indonesia.
Jl. MH. Thamrin no. 1
Jakarta 10310 Indonesia.
Phone : +62 21 2358 4718 begin_of_the_skype_highlighting              +62 21 2358 4718      end_of_the_skype_highlighting
Fax : +62 21 2358 4401


PAKEJ MANA TERBAIK?
Sila rujuk www.maklumatvemma.com/pakej untuk tahu senarai pakej.
Pakej paling laris dan terbaik ialah ULTIMATE. Mahal ke? Tak mahal pun. Kenapa saya kata macam tu?
-Anda layak kepada 10 jenis bonus dan bonus mingguan anda boleh mencecah USD25,000 dan kalau anda dah cecah max ni, anda boleh dpt akaun free lagi. jadi hampir tiada limit pendapatan. Tak percaya ke....kat dunia ni dah ramai dah vemma member yang menjadi jutawan. Contoh paling dekat ialah upline saya salehin (baru 2 tahun) dan upline saya Mat Morrow (2 thn lebih aje). Si salehin tu, setiap minggu tak kurang RM20ribu tau...dan Mat Morrow pulak, bangun je tidur ...dah dpt USD3-5K untuk beberapa jam. Macam tak percaya...tapi memang benar..saya sendiri dah lihat income mereka.
- Bonus kita di bayar tetap pada kadar 3.8 . Kita joined guna rate semasa yang lebih rendah, tapi bonus di byr tinggi tu..
-Kita dapat bekalan supplement yang cukup untuk keluarga. Kesihatan tu penting...byk duit dan simpan aje tapi kesihatan tak di jaga tak guna juga. Mencegah lebih baik. Sebb kalau dah sakit...belanja nyer nanti bukan sedikit..beribu ribu...
- Tempoh aktif yang lebih lama iaitu 6 bulan. tempoh itu cukup untuk membina network yang kuat dan membuat keuntungan yang banyak.
Walau bagaimana pun, keputusan untuk memilih pakej mana tetap di tangan anda. Ini hanya pandangan saya berdasarkan pengalaman saya bersama leader leader yang sudah berjaya di vemma. Buat keputusan yang tepat untuk masa depan anda!

SAYA BERMINAT UNTUK AMBIL ULTIMATE, TAPI ADA MASALAH SIKIT LA...MODAL TAK CUKUP..MACAM MANA?
Ceritakan pada saya...saya boleh bantu anda. Saya juga ingin anda berjaya. Ada banyak cara. Jangan jadikan ianya satu masalah...anggaplah ini salah satu cabaran untuk berjaya.

BOLEH TAK SAYA JOIN DGN PAKEJ KECIL DULU, LEPAS TU TUKAR KE PAKEJ ULTIMATE
Boleh. Yang paling penting, anda kena lock kedudukan anda segera supaya semua downline yang saya turunkan kekal di bawah anda.

APA JADI JIKA SAYA LAMBAT JOIN?
Anda akan rugi ramai downline yang saya dah berikan. Cut off time setiap Jumaat. Jika ada di antara downline yang saya turunkan itu adalah leader dan networknya besar..anda akan rugi la..sbb tak dpt bonus dari group mereka. Lebih lambat anda join...lebih rugi sbb akan banyak kehilangan downline yang berpotensi.
Walaubagaimana pun, anda ada tempoh 3 bulan untuk jadi ahli. Cuma..ramai orang anda akan terlepas....Jadi upgred segera.!


'Tiada manusia yang gagal dalam kehidupan melainkan dia memilih gagal...dan kegagalan sebenar adalah kegagalan untuk MENCUBA"

RAMAI YANG SUDAH MENJANA 5 ANGKA SEBULAN
Hubungi saya terus jika anda serius untuk berjaya.

Monday, December 6, 2010




GAMBAR SALEHIN DI MUKA DEPAN MAJALAH JUTAWAN






Ape kate VeMMA tentang Norsalehin ni :
Salehin is widely recognized as one of the leading experts in the field of Network Marketing. His number one goal is to help YOU reach your goals. If you are looking for an online business with all the tools and support you need to succeed, Salehin is ready, willing and able to get you involved, and help you become successful, in the right opportunity. Whether you are looking for better health, part time money, or a full time career income Vemma is the right choice.

Salehin was the fastest person in Vemma’s Asia history to achieve the rank of Presidential and attributes his success to his outward focus and he currently is one of the top earners in Vemma worldwide. 

Salehin is always looking for serious people who want to build a solid business with an experienced mentor


Friday, December 3, 2010

VeMMA New Bonus !!


Baru dapat email dari VeMMA Asia, Mr Kenneth Koh, up satu lagi bonus utk advancement level utk Diamond Leader Platinum Leader, banyak tu, teruja tgk.

Income 4-5 Angka Sebulan

Adakah anda: Poket kering di tengah bulan? Sentiasa dikelilingi hutang? Duit gaji habis bayar hutang? Bekerja 8.00pg – 5.00ptg dan perlu menempuh jam setiap hari? Bosan dengan arahan bos yang sesuka hati?


Mahukah anda memperoleh 4 angka seminggu dan 5 angka sebulan serta memiliki kesihatan yang baik untuk meneruskan kehidupan...
Inilah perniagaan yang anda nantikan..
Sistem Web Jualan yang mantap dan berkesan.
Disertakan sistem AutoResponder, AutoBuilder dan SpillOver yang canggih.
Sistem Internet yg berfungsi 100% secara Online
Nilai Bonus USD yang tetap iaitu 1 USD = RM3.80
Bimbingan yg berterusan disediakan untuk kejayaan Anda.
Pejabat yg SAH di Malaysia & Indonesia sudah beroperasi sepenuhnya
Pembayaran bonus terus ke Akaun Bank Pilihan Anda & dibayar secara MINGGUAN!

PRODUK MINUMAN KESIHATAN JUS VEMMA
terbukti mencegah lebih 33 jenis penyakit berbahaya & diperakui oleh lebih 350,000 Pakar Kesihatan Seluruh Dunia! 


Bukti Income Mingguan dari Business Partner yg aktif




Bonus RM Akan Dibayar Setiap Minggu pada hari Jumaat
Selain bonus melalui cek USD, anda juga akan mendapat bonus RM pada setiap minggu terus ke akaun bank anda. Cuba anda bayangkan, tiba-tiba setiap pagi hari Sabtu anda terima email Bonus yang tertera.
GAJI SETIAP MINGGU!!
Bukan sebulan sekali, tetapi seminggu sekali!!
Bantuan akan diberikan kepada mereka yg serius ingin belajar dan berjaya bersama kami. Antara hadiah menarik adalah:
HADIAH 1: Ebook Panduan Asas Bisnes Vemma.
Ebook ini adalah ditulis oleh saya sendiri bg memudahkan anda memulakan Perniagaan Vemma dengan serta merta!
Hadiah ini bernilai RM85






HADIAH 2: Minisite Website PERCUMA!
Minisite atau Website atas nama anda sendiri akan saya buatkan secara PERCUMA!
Anda tidak perlu menambah apa-apa kos untuk mendapatkan website seperti ini.
Bernilai RM150

HADIAH 3: VIP GROUP SUPPORT!

Bernilai RM350
Ini merupakan hadiah paling berharga dimana mereka yang menjadi VIP akan mendapat keistimewaan.
Antara kelebihannya, anda akan mendapat Group Coaching, Personal Trainer dan banyak lagi..

Saya amat berminat tapi ada beberapa persoalan yang saya kurang faham
Jangan risau. Kami yakin semua persolan yang bersarang di kepala anda telah ditanya oleh orang lain sebelum ini. Oleh itu kami telah menyediakan satu ebook "Soalan Lazim (FAQ)" untuk rujukan. Ebook tersebut akan dihantar terus ke email anda selepas DAFTAR PERCUMA



Klik Sini Segera